„На Івано-Франківщині є села, які не мають нічого, окрім прапора - ні дитсадка, ні ФАПу”, - Ганущак


Проведення в Івано-Франківську Міжнародної конференції „Сприяння адміністративно-територіальній реформі в Україні через призму польського досвіду такої реформи і адаптації до європейських стандартів управління територіями” свідчить: знову повертаємось до теми адмінреформи.

Організаторами конференції є Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини за сприяння обласної ради в рамках проекту „Промоція територіальної реформи в регіонах України через польський досвід адміністративної реформи і пристосування територіальної адміністрації до стандартів”, що реалізується Асоціацією агентств регіонального розвитку України в партнерстві з Східноєвропейським демократичним центром (Польща) при фінансовій підтримці польського міністерства закордонних справ. В конференції беруть участь представники ради Поморського Воєводства та міської ради Гдині.

За словами Юрія Ганущака, адміністративно-територіальний устрій - це скелет країни, а реформи - це м"язи, які нарощуються на цей скелет.Отож, ми знову повертаємось до адміністративно-територіальної реформи. І швидше за все буде цей процес непростим і болісним. Наразі уже відмовились від змін на рівні областей, але не обійдеться без змін на рівні районів і насамперед громад. Паралельно необхідні зміни у бюджетному, податковому законодавстві, включно до страхової медицини. Бо в Україні з 11 тисяч сільських рад в половині нема дитячих садочків, в деяких нема ні ФАПів, ні амбулаторій, тобто ніякої інфраструктури. Всього ж у нас 28 тис. поселень.

Щодо термінів проведення адміністративно-територіальної реформи Юрій Ганущак конкретний з оптимістичними прогнозами - наступний рік, а песимістичні значно невизначеніші - сподівається ще взяти в них участь.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини