Приймаємо закони разом

З метою удосконалення нормативно-правових актів Головдержслужба України та її територіальні підрозділи ведуть постійний діалог з громадянами.

Сьогодні на розгляд громадськості запропоновано проект Закону України“Про доброчесну поведінку осіб, уповноважених на виконання функцій держави”, який встановлює загальні вимоги до поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави та органів місцевого самоврядування, а також прирівняних до них осіб, якими вони мають керуватися під час виконання своїх службових обов´язків і згідно з якими громадськість оцінює доброчесність, неупередженість та ефективність їх діяльності та проект Стратегії реформування системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування. Остання сприятиме забезпеченню поступового та планомірного збільшення в органах державної влади та органах місцевого самоврядування кількості фахово підготовлених фахівців з професійною освітою в освітній галузі “державне управління” та інших галузях, професійно спрямованих на діяльність з надання якісних публічних послуг.

Прийняття зазначених нормативно-правових актів наблизить державну службу України до європейських стандартів.

Управління державної служби Головного управління державної служби України в Івано-Франківській області організувало проведення 1-го етапу публічних консультацій з громадськістю над проектами зазначених нормативних актів. На цьому етапі проведено публічне обговорення законопроектів зі слухачами магістратури державного управління, з керівниками територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади області. Учасники обговорень відзначили необхідність та актуальність прийняття запропонованих Головдежслужбою України проектів нормативно-правових актів, їх цінність для правового забезпечення реформування системи державної служби в Україні. Водночас до проектів було висловлено ряд зауважень і пропозицій.

Робота з обговорення вказаних проектів продовжується. Ознайомитися з ними можна в Управлінні державної служби Головдержслужби України в Івано-Франківській області за адресою: м. Івано-Франківськ вул. Грушевського, 21 каб. № 752, куди просимо подавати свої пропозиції, та на офіційному сайті Головдержслужби України (www.guds.gov.ua) у розділі «діяльність ГУДС».
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини