Парк льодовикового періоду можна створити у Старуні

Доктор геолого-мінералогічних наук, професор Олег Адаменко ще у 2004 році запропонував назвати заповідну територію, площею у 60 гектарів „Парк льодовикового періоду”. Натрапивши на таку інформацію в Інтернеті група англійських туристів хотіла одразу приїхати, довелося їх відраджувати, бо до праісторичних місць немає відповідної дороги, а це - всього 3 кілометри сучасного покриття!

Загалом інвестиційний, туристичний, науково-бізнесовий проект під назвою „Парк льодовикового періоду” передбачає встановлення в Старуні на природоохоронній території макетів викопних тварин (волосатого носорога, мамонта, віднайдених тут свого часу) в натуральну величину, кроманьйонців, котрі на них полювали, відтворення озокеритових копалень, нафтових качалок, тобто такий собі музей під відкритим небом. По дорозі побудувати мотель, котеджі, кафе. Біля соляного колодязя, з якого добували сіль і ропу, облаштувати соляний лікувальний заклад. Згодом створити геоекологічний науковий центр з лабораторіями.

„Старуня, якщо спочатку їй допомогти, може заробляти на себе, на область і на науку”, - така ідея Олега Адаменка та його однодумців. Наразі потрібна допомога влади та бізнесменів у пошуку інвесторів.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини