Тимчасова комісія Івано-Франківської міськради з перевірки порушень у сфері земельних відносин видала брошуру про афери з землею

Контролюючи «непрозорі дії мера», рішення міськвиконкому і міської ради тимчасова депутатська комісія, яку очолив член фракції БЮТ Володимир Стасюк, проаналізувала рішення міської ради за півріччя, зокрема що стосуються відведення і продажу земельних ділянок та законності будівництва.

Лейтмотив звинувачення: «Міський виконавчий комітет не виконує рішення міської ради від 3 серпня 2006 року «Про затвердження Концепції запровадження конкурентних засад надання земельних ділянок, що належать до комунальної власності територіального громади міста Івано-Франківська». Інше звинувачення – міський голова і виконком «повністю проігнорували та блокували ініціативу фракцій БЮТ і «Наша Україна», які прагнули підготувати та розглянути на сесії міської ради ряд питань, прийняття яких забезпечило б прозору та відкриту роботу міськвиконкому та міської ради».

Зокрема, мова йде про надання ТОВ «Маодот»-1» земельної ділянки на території колишнього військового містечка в межах вулиць Національної гвардії – Євгена Коновальця – Осипа Сорохтея, про виділення 31 га ТОВ «МЖК Експрес-24» на території Микитинецької сільради для будівництва житла, про законність будівництва ПП «Гредо» – торгового центру декоративного садівництва, елементів благоустрою та будівельних матеріалів на земельній ділянці 7,7 га по вулиці Івасюка-Миколайчука (будівельний гіпермаркет «Епіцентр», – ЗІК.).

Як зазначали члени комісії: у Фонд розвитку «Епіцентр» мав переказати 9 млн грн, а дав лише 1,5 млн грн.

Як зазначалося на прес-конференції членами тимчасової комісії, «Епіцентр» отримав дозвіл на землю за місць до свого відкриття», надання 31 га МЖК «Експрес-24» «пролобіював» перший заступник міського голови Володимир Швадчак (до віце-мерства –директор МЖК «Експрес-24», – ЗІК.).

Представникам ЗМІ було заявлено, що міський голова жодним чином не відреагував на матеріали тимчасової комісії та зволікає із скликанням сесії (другого пленарного засідання 19 сесії, – ЗІК.), а тому усі ці матеріали комісія передала в правоохоронні органи.

За словами голови комісії Володимира Стасюка, «і фракція БЮТ, і «Наша Україна» вимагають виконання рішення червневої 18 сесії щодо формування нового складу виконкому міської ради, а не його розширення».
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини