Відбувся круглий стіл на тему «Україна після виборів-2007: об’єднана чи роз’єднана?»

В ході круглого столу обговорювалися наступні питання:
1. Політична реклама під час виборчої кампанії-2007 та її вплив на консолідаційні процеси в середині України.
2. «Політичний внутрішній туризм» під час виборів-2007. Наслідки його впливу на свідомість мешканців східних та західних регіонів України як громадян єдиної держави.
3. Що відображає кінцевий результат виборів-2007 – новий український парламент. Чи започаткували ці вибори процес переформатування партій із регіональних у загальнонаціональні?
У круглому столі взяли участь журналісти, представники обласної та міської влади, представники громадських організацій, а також науковці з Інституту історії та політології Прикарпатського національного Університету імені Василя Стефаника. Також у круглому столі взяли участь журналісти луганської газети «Молодогвардєєц» Яна Осадча та Вікторія Сімбірська, що перебували на Івано-Франківщині в рамках обміну журналістами, який передбачений проектом «Україна: східно-західний експрес». Вони висловили своє бачення щодо поствиборних українських реалій, а також перспектив, які матиме Україна із новообраним законодавчим органом.
Директор Прикарпатського центру політичних та євроінтеграційних досліджень, завідувач кафедри політології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Василь Марчук під час круглого столу висловив думку про те, що як і напередодні президентських виборів-2004, під час виборчої кампані-2007 розігрувалася карта поділу України, оскільки політики й надалі у своїх цілях використовують поділ України на Схід і Захід
Під час круглого столу також було проведене анкетування серед його учасників, яке дало можливість зібрати якнайширший спектр думок не тільки журналістів, але й науковців, представників влади та громадських організацій щодо поствиборних перспектив України.

Д О В І Д К А
Проект «Луганськ-Івано-Франківськ: східно-західний експрес» реалізовується редакцією газети «Репортер» у співпраці з Луганською обласною газетою “Молодогвардєєц” та спрямований на розвиток діалогу та покращення розуміння між мешканцями західних та східних регіонів України.
Двічі на місяць до кінця 2007 року у рамках проекту “Східно-західний експрес” на сторінках видань-учасників подаватимуться погляди луганських та франківських журналістів, фахівців, представників влади, пересічних мешканців на спільні проблеми двох регіонів та шляхи їх подолання на Сході та на Заході України.


Контакти:
Наталія Вінничук
Тел. 50-46-60
Моб. тел. 8-067-990-980-7

old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини