УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ ВИДАЛА БІБЛІЮ В АУДІО-ФОРМАТІ

За словами архимандрита Євстратія, україномовне видання Біблії за кордоном у 80-х роках минулого століття зробили американські протестантські громади, в Україні ж такої нагоди досі не було. Запис диска зроблено на основі україномовного перекладу Біблії патріарха Київського і всієї України Філарета. Текст Книги книг протягом трьох місяців начитував відомий у нашій країні диктор радіо Микола Козій. "Аудіо-видання Біблії стало справді всеукраїнською справою, оскільки роботи з його видання велися в багатьох містах України - Тернополі, Києві, Івано-Франківську, Калуші, Стрию", - зазначив архимандрит.

Єпископ Нестір розповів, що аудіо-формат Біблії розрахований на людей похилого віку, яким уже тяжко читати, на людей з вадами зору, водіїв і пасажирів під час поїздок у транспортних засобах, а також на парафіян, які краще сприймають Боже Слово на слух. "Переклад патріарха Філарета визнали також Греко- католицька церква, Українська автокефальна церква та низка протестантських церков", - наголосив він. Тираж видання невеликий - всього 1000 примірників.

Священики повідали, що аудіо-Біблію можна буде купити в церковних крамницях, а трохи пізніше - і в магазинах з продажу компакт-дисків. У комплекті два диски, ціна яких приблизно становитиме 40-50 гривень. Якщо експеримент видасться успішним, то Українська православна церква має намір видати в такому ж форматі ще два проекти - дитячу Біблію і Закон Божий.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини