Підсумки роботи з початку року підвели богородчанські податківці

Розпочав нараду начальник ДПІ Петро Кулик, який наголосив : “На сьогодні першочерговим завданням податкової інспекції є виконання на своєму рівні дохідної частини бюджету-2007, завдання непросте, але ми не можемо допустити його невиконання! Виконання бюджетних призначень 2007 року має свої особливості. Вони доведені економічно обґрунтовані, хоча й напружені. Тому необхідно проявити принциповість, відповідальність і керуватися усвідомленням того, що державі і суспільству необхідні кошти.”

За вісім місяців поточного року до зведеного бюджету України по платежах, що контролюються органами державної податкової служби, інспекцією мобілізовано 36,7 млн.грн., що в 2,8 рази більше чим за аналогічний період минулого року. З них до державного бюджету надійшло 11,6 млн. грн., що в 4,2 рази більше надходжень січня-серпня 2006 року та до місцевих бюджетів - 25,1 млн. грн., що в 2,3 рази більше за відповідний період минулого року.

Вперше в історії інспекції на 1 працівника інспекції мобілізовано до бюджетів усіх рівнів 1 млн. грн. Хоча це і велике досягнення – зупинятись на цьому ми не повинні.

Коротко начальник інспекції зупинився на інших показниках роботи, зокрема на роботі з наявним податковим боргом, який з його слів значно зменшився в порівнянні з даними, облікованими на початок року, повідомив, що рівень сплачуваності податків в районі та рівень податкового навантаження з податку на додану вартість є значно вищими за середньообласні показники.

Наведені цифри свідчать про зростаючу динаміку надходжень податків до бюджету. Стабільне наповнення бюджету сприяє виконанню соціально-економічних програм розвитку Богородчанського району, спрямованих на підвищення життєвого рівня населення, однак на сьогодні є ще багато резервів по розширенню бази оподаткування, з якими необхідно продовжувати копітку працю, зауважив начальник інспекції.

Заступник голови ДПА в області Христина Будзяновська довела до присутніх позитивну оцінку роботи податкової інспекції, подякувала за високі досягнення в роботі у порівнянні з середньообласними показниками по наповненню бюджетів усіх рівнів за звітний період та наголосила, що прозоре адміністрування податків, зокрема і відшкодування ПДВ, можливе за рахунок впровадження системи подання, приймання та обробки податкової звітності та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді. Заступник голови висловила сподівання, що податківці району врахують всі зауваження та пропозиції, надані під час проведення наради, й забезпечать у 4 кварталі 2007 року виконання нормативної бази надходжень до бюджетів усіх рівнів.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини