У БОЛЕХОВІ ЗБУДУЮТЬ АВТОЗАПРАВКУ НА МІСЦІ ПАРКУ

Обласна організація Партії зелених України вбачає цьому «грубе порушення норм чинного законодавства». Мешканці міста зібрали майже 300 підписів проти будівництва АЗС.

Ще у червні 2006 року, коли вперше питання про спорудження АЗС на території міського Болехівського парку розглядала сесія міськради, людям пообіцяли, що «без погодження з громадою будівництво автозаправки не розпочнеться».

Мешканці Болехова мотивують свій протест тим, що на відстані 200-300 метрів від місця запланованого будівництва уже знаходяться бензинова і газова АЗС. «Зелені» кажуть, що не так давно на одній із них вибухнув автомобіль. І, мовляв, «замість того, щоб посилити контроль за експлуатацією уже існуючих станцій, неподалік, на місці парку, планується зведення ще однієї». Вони категоричні:«Автозаправки слід будувати на об’їзних дорогах, а не перед вікнами людей».

Водночас Долинська міжрайонна прокуратура у своєму висновку стверджує, що «ділянка, відведена під будівництво АЗС, не відноситься до природно-заповідного фонду України та інших особливо цінних земель. Особливо цінних дерев там немає».

Своєю чергою обласна екологічна інспекція вважає, що під час вибору земельної ділянки для будівництва згаданої автозаправки «не було всебічно вивчено питання розташування об’єкту».

Екологи запропонували Болехівській міській раді «ще раз розглянути питання щодо доцільності будівництво АЗС», у разі «небажання»– вони готові подати до суду.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини