Фестиваль старожитностей та гуцульського етносу "Галицька старовина" прийме понад 200 учасників

Серед них більша половина колекціонери - повідомив на прес-конференції організатор фестивалю Михайло Коцаба.

На площі просто неба презентуватимуть старожитності, гуцульський етнос, етнічну культуру, народні ремесла, які були на Галичині і в Україні.

Мета - популяризувати старожитності і донести історію України через різноманітні колекції до молоді. Адже на думку Коцаби, сучасна молодь не обізнана з тим, що відбувалося 100 років тому.

Він каже, експозиції колекцій мають матеріальну та історичну цінність, а деякі з них безцінні: На фестивалі буде відкрито експозицію, присвячену 65-річчю створення УПА.

Будуть представлені найрізноманітніші документи, буде показано те, що було тоді. І ці матеріали можна вважати безцінними з історичної точки зору. Щодо матеріальної цінності, то нині доволі активно люди почали колекціонувати сучасні монети України, а вони не з дешевих. Одна монета в банку коштує 183 гривні і в останні роки в Україні відроджується колекціонування з Нацбанку на рівні того, що постійно збільшуються тиражі.

Також на фестивалі будуть представлені цінні речі у вигляді дорогоцінних металів".

Нагадаємо, [hh]http://malakava.com.ua/anonces.php?id=19&id_cat=40[h]фестиваль "Галицька старовина"[/h] триватиме в Івано-Франківську впродовж двох днів. Окрім презентації колекцій на площі Шептицького відбудуться лицарські бої, а на сцені молодь розважатимуть 12 молодих гуртів.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини