НА КОНКУРСІ ТАТУЮВАННЯ ПЕРЕМІГ ТАТУ-ПОРТРЕТ СТЕПАНА БАНДЕРИ

На вихідних у Львові пройшов Міжнародний фестиваль художнього татуювання GiperTattoo–2007. Протягом двох днів майстри зі США, Польщі, Білорусі, Молдови, Чехії, Росії та всіх областей України зробили всім бажаючим близько 250 татуювань. Майстри робили татуювання на свій розсуд, але враховували побажання клієнтів. Оскільки участь у конкурсі брали винятково майстри міжнародного рівня (з них 42 — з України), то татуювання були тільки якісні — красиві та безпечні. Цікаво, що тату робили безкоштовно, платним (10—15 грн.) був лише вхід на фестиваль.

Він, до речі, був доступний лише повнолітнім. Як розповів «УМ» організатор фестивалю і віце–президент міжнародної організації тату і пірсингу Григорій Бервецький, майстри з їхньої організації не роблять татуювань неповнолітнім навіть у випадку, якщо клієнт має дозвіл батьків. «До 16 років у людини ще не сформована свідомість, а тату — це доволі серйозний крок, це те, що залишається з тобою на все життя», — пояснив він.

Бервецький підкреслив, що художнє татуювання не несе в собі якоїсь особливої символічності, як, наприклад, тату на зоні чи в армії, та робиться винятково для естетичної насолоди. За словами пана Григорія, чоловіки частіше роблять татуювання на спині, а жінки — на копчику та в районі бікіні. Крім того, останнім часом в Україні поширилася мода на тату національної символіки — тризуб, народний орнамент, козацькі символи. На фестивалі один чоловік навіть замовив собі татуювання зі своїм родовим деревом.

Перемогу в номінації «портрет» здобув Віталій Попов із Чернівців, який на прохання клієнта з Івано–Франківська витатуював на його спині кольоровий портрет Степана Бандери. Ця робота зайняла у майстра три місяці. У номінації «тату фестивалю» відзначили майстра із Вінниці, який своїй дівчині витатуював ящірку, що обкрутилася навколо ноги та стегна. Як розповів пан Григорій, культура татуювання найкраще розвинена в Україні у Криму та в Одесі, а також у східних областях.

Загалом участь у фестивалі брали 140 майстрів та близько 700 відвідувачів. Публіка була досить різна — крім обов’язкових на таких тусовках, рокерів та байкерів, тут були банкіри, бізнесмени, люди із середнім достатком і навіть досить солідні чоловіки та жінки «за 50». Крім самого конкурсу татуювання, відбулися чемпіонати з пірсингу, шоу з підвішування на гаках, рок–концерт гуртів «Далай Лама», Mamaj, «Проджектор Джміль», «Кур де Балон», Firehead, виступ авангардного театру із Донецька «K.S.Club», виступ представників бійцівської школи капоеро, а після 11–ї вечора — вогняне і стрип–шоу.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини