На одну катастрофу більше може трапитись незабаром, якщо не прийняти екстрених мір

На сьогодні в ньому є 77 жилих квартир де прописано 83 особи. В основному це родини військових пенсіонерів, або військовослужбовців, які незабезпечені квартирами. Кілька років тому, в притул до споруди почалось будівництво семиповерхового будинку. І коли багатоповерхівка «виросла» поперек гуртожитку з’явилась велика тріщина. За словами мешканців тріщина має стійку тенденцію до збільшення. І хоч люди звертались з проханнями до різноманітних чиновників, як військових, так і цивільних, вжити заходів, ніяких дій прийнято не було.
- Про жахливий стан цієї споруди нам відомо, - прокоментував ситуацію начальник будинкоуправління №1 Івано-Франківської КЕЧ району Любомир ДЯКІВ. – Однак зробити багато ми не можемо. Кілька разів ми офіційно звертались до власників будівництва багатоповерхівки з проханням або зупинити зведення будинку, або укріпити та відремонтувати споруду гуртожитку. Відповідей не було. На сьогоднішній день, ми маємо попередні висновки Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз. В ньому йдеться про те, що тріщина є небезпечною і виникла в наслідок будівництва семиповерхівки.
Тепер військові комунальники будуть подавати до суду, щоб хоч так змусити безвідповідальних забудовників виправити завдану ними шкоду. Адже тепер не відомо, скільки ще зможе простояти військовий гуртожиток до повного руйнування., може місяць, а може рік.

Підполковник Тарас Грень, західний регіональний медіа центр Міністерства оборони України.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини