Гопник продовжує бикувати – Магера про погрози Лаврова

Міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, Росія вживе заходів, якщо США і НАТО не нададуть їй так званих «гарантій безпеки», пише УП.

«Якщо в розумний термін конструктивної відповіді не буде і Захід продовжить свою агресивну лінію, то Росія буде змушена вживати всіх необхідних заходів для забезпечення стратегічного балансу та усунення неприйнятних загроз нашій безпеці», - сказав Лавров.

Він пообіцяв, що МЗС не дасть «замотати ініціативи у нескінченних дискусіях».

За словами дипломата, Росії надзвичайно важливо, щоб у переговорах брали участь американські військові. Лавров підкреслив, що пропозиції спрямовані на створення та юридичне оформлення нової системи домовленостей із Заходом у сфері безпеки та припустив, що на її базі можливі нові угоди щодо контролю над озброєннями.

При цьому, зауважив керівник відомства, вони не будуть схожі на "давно застарілий" Договір про звичайні збройні сили в Європі, навіть в адаптованій версії.

«Гопник вимагає не перешкоджати йому бикувати, інакше погрожує, що почне … бикувати. Десь так це приблизно виглядає у перекладі з дипломатичної мови. Пристати на шантаж гопника означає ніщо інше як наперед погодитися на неминуче насильство. Ви помітили, як вміло, шляхом маніпуляцій, Російська Федерація поміняла для цивілізованого світу порядок денний, змінивши наявну актуальну тему відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримським півостровом, на надуману тему вигаданих «загроз безпеці Російської Федерації», тобто ядерній державі?» - прокоментував заяву Лаврова колишній член ЦВК Андрій Магера. 

Леся, 31.12.2021 14:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини