Онищук: Розробка чіткого плану дій допоможе упередити виникнення надзвичайних ситуацій в області

За словами керівниці області Світлани Онищук, торік на Прикарпатті трапилося одне із найстрашніших стихійних лих – повінь, яка призвела до загибелі людей і руйнування об’єктів житлового фонду та соціальної сфери.

«Червнева стихія стала однією із найбільших трагедій в області за минуле десятиліття, - зазначила Світлана Онищук. – Через це природне явище на Івано-Франківщині було пошкоджено дороги, мости, об’єкти соціальної сфери. Чимало біди стихія завдала людям, зруйнувавши їхні будинки, підтопивши угіддя, та, найголовніше, - забрала людські життя. Щоб не допустити повторення такої ситуації в майбутньому, ми повинні акумулювати зусилля органів влади та місцевого самоврядування та за підтримки міжнародних організацій розробити чіткий план дій із протидій виникнення побідних явищ».

Зазначалося, що за підтримки фахівців ПРООН було здійснено аналіз ситуації та надано оцінку наслідків трагедії. Разом з тим, за словами представника Програми ООН, на основі європейського досвіду розроблено план дій, який у майбутньому допоможе упередити виникнення надзвичайних ситуацій в області.

Як зазначив начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Стебницький, на подолання наслідків стихії минулоріч було спрямовано понад 740 мільйонів гривень із державного бюджету. За ці кошти відновлено 657 об’єктів, а це - 34 відсотки від загальної кількості. П’ятьом родинам, які втратили під час повені рідних, було виплачено матеріальну допомогу. На сьогодні ще необхідно відновити 1259 інфраструктурних та соціальних об’єктів.

Леся, 13.09.2021 16:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини