Протасевич дав інтерв’ю. Ймовірно перед цим його катували

Затриманий в Білорусі журналіст Роман Протасевич дав інтервю, в якому визнав всі свої «злочини» та вибачився перед Олександром Лукашенком. Він заявив, що білоруську опозицію фінансують з Литви та Польщі.

Разом з тим, журналісти звертають увагу на руки Протасевича, які потрапили в кадр. На них чітко видно сліди катувань.

«Страшно і сумно дивитись на Протасевича.  Не тому що він герой чи антигерой. Не тому що він типу «розкаюєтся» і каже що «поважає Лукашенка». Страшно, тому що це і є обличчя тоталітарного режиму. Вбивчого режиму. Який катує та вбиває. Який вибиває зізнання і просто калічить людей. Перед вами зламана людина. Яку на 99% ймовірності катували, ламали, знущались та просто морально вбивали», - вважає політолог Андрій Смолій.

За його словами, у 2020 році білоруси замість того щоб вимести рашистську непотріб зі своєї країни, казали «зате не так як в Україні».

«На жаль, результат не забарився. І зламаний Протасевич стає символом ось цієї безнадії і жаху, які відбуваются в серці Європи. Його не прийде ніхто захищати. Ніхто не дасть тягла озвірівшим правоохоронцям. Ніхто не викине вбивцю та терориста Лукашенка», - додав політолог.

Леся, 04.06.2021 06:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини