Політолог пояснив, чому Степанова відправляють у відставку

Після виходу країни з серії локальних локдаунов, які принесли владі серйозні електоральні мінуси, команда президента Володимира Зеленського вирішила «прибрати» міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Про це у Фейсбуці пише політолог Віктор Таран.

«Все логічно – наразі після Шмигаля Степанов один з ключових публічних подразників, який тягне рейтинг чинної влади вниз. Степанова і так довго тримали. Прибирають - на максимальній хвилі як суспільного негативу так і найгірших показників у Європі та світу у боротьбі з коронавірусом», - пише політолог.

За його словами, зміна відбувається дуже вчасно. По-перше, найближчим часом нових хвиль коронавирусной інфекції в Україні не передбачається. По-друге, останні кілька місяців Степанов заворушився, що вилилось у перші не погані результати.

«Але основні результати по поставках вакцин та успіхах у вакцинації ми побачимо через кілька місяців. І успіх вже буде прив'язаний до нового міністра. А отже публічно частиною електорату це буде сприйматися, як правильне кадрове рішення Зеленського, який особисто втрутився і врятував ситуацію. Тож Офіс президента зігравши у свою улюблену гру «цар - хороший, бояри – погані», дозволить лишитись останнім у «суцільному електоральному профіті», - відзначив Таран.

Леся, 17.05.2021 14:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини