Зеленський отримав чутливий удар від депутатів. ВР знову не підтримала Вітренка

Сьогодні у Верховні Раді вже вдруге провалили призначення Юрія Вітренка міністром енергетики та віце-премєром. Його кандидатуру підтримали 204 депутата.

«Фракція Слуга народу спромоглась дати 177 голосів. Хоча протягом останніх днів було багато інформації про те, що голосів для призначення Юрія Вітренка достатньо і офіс президента блискуче спрацював», - відзначив в Фейсбуці політолог Віталій Бала.

За його словами, це свідчить про відсутність монобільшості у парламенті.

«Більш того, сьогоднішє голосування продемонструвало відсутність реального впливу Зеленського на його фракцію і провал роботи офісу президента. Зеленський сьогодні отримав чутливий і дошкульний удар від депутатів фракції Слуга народу. Тепер вже очевидно, що не тільки рейтинг Зеленського падає у країні, впав і його вплив у середині чинної влади», - пише політолог.

Насправді, каже він, неголосування за Юрія Вітренка було дуже показовим, адже окрім посади міністра енергетики Вітренко претендував на посаду першого віце-прем'єр-міністра.

«Фактично чинна влада готувала Вітренка у найближчому майбутньому на посаду глави уряду. Очевидно, що питання створення коаліції у Верховній Раді стає актуальним. Або коаліція, або дочасні парламентські вибори саме на це питання чинна влада має вирішити найближчим часом», - додав політолог.

Леся, 28.01.2021 14:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини