Нардеп від Прикарпаття запропонувала створити Пантеон національних героїв

Нардеп від Прикарпаття Оксана Савчук запропонувала створити Пантеон національних героїв. Відповідну постанову, за її словами, вона вже зареєструвала у Верховній Раді.

На її думку, Україна повинна мати меморіальний комплекс для вшанування пам'яті та подвигів своїх національних героїв. Дуже багато видатних українських діячів поховані за межами нашої країни.

Савчук каже, що постановою рекомендується Українському інституту національної пам’яті, вжити заходів щодо перенесення їх останків в Україну. Наприклад, поховання гетьманів П.Дорошенка і П.Калнишевського знаходяться в Росії. Могила полковника Є.Коновальця - у місті Роттердамі (Нідерланди), а могила Голови Директорії та Головного отамана армії Української Народної Республіки С.Петлюри - на паризькому цвинтарі Монпарнас.

«Такий Пантеон треба створити в Києві. Це є необхідна річ. Ми маємо виховувати наших дітей і молодь у патріотичному дусі. Громадяни України повинні знати своїх героїв - людей, які здійснили героїчні вчинки в ім'я Українського народу. Створення Пантеону видатних національних героїв є одним з дієвих шляхів збереження історичної пам’яті і формування національної ідентичності суспільства. Як показує досвід, національні пантеони у світі є гордістю держав, вони формують у свідомості людей патріотизм і повагу до історичного минулого країни», - відзначила Савчук.

Леся, 23.12.2020 09:56



Вибір редакції

Найпопулярніші новини