Нардеп Фріс розкритикував антирейдерський законопроект, який посилює відповідальність та санкції

Нардеп від Прикарпаття Ігор Фріс розкритикував законопроект №3783. Замість лібералізації він посилює відповідальність та санкції, відзначив політик.

«Здається нічим іншим ми не запам’ятаємось... Лібералізація законодавства, зменшення регуляції та спрощення ведення бізнесу, про які ми говорили під час виборів, десь загубились під час каденції.
Прийдеться готувати та вносити альтернативу», - відзначив нардеп.

За словами депутата Галини Янченко, законопроект №3783 входить в антирейдерський пакет від ТСК з питань захисту інвесторів вже внесений до парламенту. 

«Це зміни до Кримінального кодексу України, якими достатньо серйозно посилюється відповідальність за найбільш поширені рейдерські правопорушення. Серед них - підробка документів, печаток, штампів, протиправне заволодіння майном підприємства та інші. Загалом, зміни вносяться до 8 статей ККУ», - додала нардеп.

Зокрема, для осіб, які подають на державну реєстрацію підробні документи, штрафи збільшуються у 10 разів, і становитимуть від 85 000 до 170 000 грн. До такого ж рівня виростуть санкції й за підробку документів для державної реєстрації юросіб та ФОПів.

«Окремо посилюється відповідальність для осіб, які надають публічні послуги, зокрема для нотаріусів та державних реєстраторів. За участь у рейдерських атаках таким особам загрожують штрафи від 136 000 грн до 204 000 грн. А максимальний вид покарання - позбавленням волі на строк від 7 до 10 років. Так, це законодавство доволі жорстке за рівнем відповідальності. Але і наслідки від рейдерства призводять не лише до майнових збитків для бізнесу, а іноді й до людських трагедій. Тому, відповідь на такі порушення має бути відповідною», - відзначила Янченко.

Леся, 12.07.2020 15:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини