Закон, прийнятий ВР, не дозволить медикам отримати компенсацію у разі захворювання на коронавірус – Смолій

Замість того, щоб прийняти опозиційний законопроект про страхування медиків, депутати із фракції «Слуга народу» скооперувалися з «Опозиційною платформою – За життя» та проштовхнули «альтернативний» законопроект, що суттєво вихолощує захист медиків. Про це у Фейсбуці пише політолог Андрій Смолій.

За його словами, провладний закон був навмисно виписаний так, що лікарі, що захворіли на COVID-19 не могли отримати компенсацію, яка передбачена лише у випадку інівалідності. Разом х тим, додає експерт, опозиція пропонувала виплачувати кошти у всіх випадках захворювань лікарів. Тепер 100% виплата буде лише у випадку смерті, додав Смолій.

«Ні совісті, ні гідності у цих людей просто немає. Вони ставлять власні амбіції та бажання піару вище всього. Замість реальних дій - реальна бутафорія та брехня. Невже важко було натиснути свої зелені кнопки та проголосувати за адекватний та повноцінний законопроект? Ні. Вони зробили по-своєму», - додав експерт.

Нагадаємо, раніше про те, що медиків цинічно послали під виглядом турботи, фактично позбавивши їх виплати у разі захворювання на коронавірус, заяви нардеп Арєв.


Леся, 07.05.2020 16:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини