В Україні розпочнуть застосовувати концепцію «адаптивного карантину» - Шмигаль

Україна готується до послаблення карантинних обмежень з 11 травня. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, сьогодні Уряд ухвалив рішення про відкриття парків, салонів краси, непродовольчих магазинів, музеїв, закладів громадського харчування з роботою на виніс та ін. Детальний список буде опублікований упродовж двох днів.

«У своїх рішеннях ми керуємося винятково даними та розрахунками наших профільних спеціалістів — вірусологів, епідеміологів, спеціалістів клінічних лабораторій та аналітиків академії наук України. Зараз динаміка захворюваності на коронавірус у межах, які дозволяють нам з 11 травня зняти певні обмеження. Сьогоднішнім рішенням ми дали змогу бізнесу за цей тиждень підготувати всі необхідні умови для безпечної роботи», - сказав Шмигаль.

Проте, каже Шмигаль, пом’якшення карантину не означає його зняття. ВООЗ продовжила дію глобального режиму надзвичайної ситуації. У світі залишається понад 2 млн активних хворих на коронавірус. Тому частина обмежень в Україні продовжують діяти до 22 травня, додав прем’єр.

Окрім того, за його словами, з 11 травня в Україні розпочнуть застосовувати концепцію «адаптивного карантину». Якщо в якомусь регіоні або місті буде зафіксований різкий спалах, то саме там і будуть запроваджуватися обмеження відповідними рішеннями регіональних ТЕБ і НС.

Леся, 04.05.2020 19:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини