ДП «Болехівське лісове господарство» завдало державі збитків на суму понад дев’ять мільйонів гривень – Фірсов

ДП «Болехівське лісове господарство» завдало державі збитків на суму 9 млн. 281 т. грн. Про це у Фейсбуці повідомив в.о. голови Держінспекції Єгор Фірсов.

За його інформацією, загалом, незаконно зрізано майже 1300 дерев різних порід. Інспекторами ДЕІ було встановлено, що державне підприємство займалось незаконною рубкою дерев без наявності лісових квитків, а, подекуди, з безпідставною їх видачею.

«Але ця справа цікава не кількістю дерев і навіть не нанесеними збитками. Справа в тому, що перевірка відбувалась у 2018 році. Як виявилось, у державних органах є практика, коли навіть оформлені претензії не виставляються підприємствам. Проходить перевірка, нараховуються збитки і все, далі претензія просто лежить у столі. Зрозуміло, що це відбувається не просто так, з доброї волі інспекторів. Лісгосп сплатить нанесені збитки, ми цього обов’язково доб’ємось. Одночасно з цим розпочинаємо ревізію нарахованих збитків за три роки (граничний строк пред’явлення), а всіх недоброчесних керівників хочу попередити - ніхто не уникне відповідальності», - пише у Фейсбуці Фірсов.

Леся, 19.02.2020 09:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини