Ретранслює позицію окупанта. Нардеп від Прикарпаття пояснив анексію Криму прийняттям закону про мову

Нардеп від Прикарпаття, який представляє партію «Слуга народу», Олексій Устенко пояснив анексію Криму прийняттям закону про мову. Хоча у той час закон про мову не приймали, тоді втратив чинність закон Ківалова-Колесніченка про статус регіональних мов. Разом з тим, Устенко вважає, що саме мова стала причиною анексії Криму.

«Нардеп Устенко проігнорував факт офіційно зафіксованої на медалях РФ дати анексії Криму: 20.02.2014, за 3 дні до голосування проти закону про мови нацменшин як регіональні. Устенко взагалі з датами й фактами не дуже дружить, судячи з репліки про прийняття закону в 2014-му», - відзначив політтехнолог Олексій Голобуцький.

За його словами, народний депутат займається ретрансляцією позицій окупанта щодо причин анексії.

«Їм не сподобалось скасування закону про регіональні мови - і вони мали причину напасти. Далі що? Ми носили не той фасон штанів, тому Росія мала всі підстави забрати Крим і окупувати Донбас - а ми самі винні? Для Росії це саме так і є. І вона намагається накинути цю ж версію цілому світу. От тільки Україна ї представники її влади мали би обстоювати реальну версію початку загарбницької війни РФ - принаймні, суто теоретично мали би», - відзначає політтехнолог.

Леся, 26.12.2019 07:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини