Хтось має багато російськомовного продукту і хоче його подати – нардеп про створення російськомовного каналу

В Офісі президента розглядають можливість створення виключно російськомовного державного телеканалу, про це відзначив заступник голови Офісу Кирило Тимошенко. За його словами, такий канал потрібен, аби достукатися до мешканців окупованих територій та російськомовних українців, які живуть за кордоном.

Разом з тим, народний депутат Микола Княжицький, вважає, що про російськомовний канал заговорили, бо хтось має багато російськомовного продукту і хоче за нього отримувати бюджетні кошти.

«Значно важливіше - зробити сильним україномовне суспільне телебачення, вивести його на перше місце за рейтингами серед українських телеканалів. Зрештою, про це "узеленського" слушно говорять. Російськомовні канали, які намагаються бути альтернативною російській пропаганді давно існують. Наприклад, канал " Настоящее время" з великим офісом у Києві, який фінансується коштами платників податків США. Українська держава теж фінансує давно російськомовне іномовлення. Тому оці маленькі хитрощі про те, як продовжити русифікацію коштом українського бюджету дивують. Я не вважаю, що за такими ідеями стоїть якийсь злий умисел. Це звичайна політична наївність і брак досвіду», - відзначив депутат.

Леся, 30.07.2019 07:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини