Росія прийшла сюди зовсім не заради російської мови та її захисту - політолог

Мабуть, можна обіцяти будь-що під час війни з метою розкладу та деморалізації супротивника, власне, Росія це робила і робить постійно, беручи території часто «без бою». Але при цьому не можна забувати за жодних обставин, що Росія прийшла сюди зовсім не заради російської мови та її захисту. Про це у Фейсбуці пише політолог Петро Олещук, коментуючи інтерв’ю голови Офісу президента Андрія Богдана.

«Їм байдуже на все це. Саме тому вони не "захищають" російську мову у Середній Азії, бо в цьому хиткому регіоні будь-які тілорухи можуть бути використані Китаєм, котрий і так "підминає" під себе сусідів. До речі, питання мови ніколи не піднімалося росіянами як ключове. Вони, звісно, періодично згадують про мову у контексті "наших б'ють", але вимоги у них інші і конкретні: їм потрібні гарантії присутності в Україні та гарантії визначального впливу на Україну. Їм не потрібно "просто російську мову у Донецьку". Їм потрібні: республіки, "народні міліції", право "геополітичного вето". Якщо вони це все одержать, то їм, загалом, не принципово, який статус буде у російської. Зрештою, вона тоді продовжить своє проникнення через ЗМІ», - пише політолог.

Політолог на розуміє, навіщо обіцяти те, що від тебе, власне, ніхто не просить?

«Так, так можна заробити певні політичні бали. І на Сході - теж. Але війна - це зовсім не про це. Це чиста геополітика», - додав Олещук.

Леся, 01.07.2019 11:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини