Черновецький би позаздрив – депутат розповіла про скупку голосів виборців у Грузії

Колишній міський голова Києва Леонід Черновецький позаздрив би організації скупки голосів на президентських виборах у Грузії. Про це у Фейсбуці пише депутат Івано-Франківської обласної ради, яка є міжнародним спостерігачем за виборами у Грузії, Ольга Галабала.

За її словами, «сітка» в день голосування працює трирівнево. На кожній дільниці є «десятники», які відповідають за те, щоб прийшли їх виборці. Ці люди просто деякий час крутяться біля дільниці. За «десятниками» спостерігають «сотники», переважно жінки старшого віку, які сидять в машині поруч з дільницями або на лавочках і мають всі списки виборців з їх фото і відмічають, хто прийшов. За «десятниками» і «сотниками» наглядають «тітушки» (характерної зовнішності, переважно в спортивному одязі і капюшонах), які крім того відбивають їх від таких спостерігачів як ми, пише у Фейсбуці Галабала.

Окрім того, вона назвала кілька особливостей виборів у Грузії.

«При видачі бюлетеню на палець наносять позначку, яка світиться на ультрафіолеті. Самі списки виборців, які у членів комісій - з фото виборців (такі ж копії мають «сотники») і на дільниці вивішують списки виборців. Кожну людину, яка заходить на дільницю перевіряють ультрафіолетовим сканером чи немає позначки, що людина вже була на дільниці», - пише Галабала.

Леся, 28.11.2018 09:02



Вибір редакції

Найпопулярніші новини