Проблеми вирішуються не ухваленням нових законів, а покаранням за їх недотримання - політолог

Зараз часто чуємо, що новий закон про вибори в Раду за відкритими списками однозначно і безумовно стане панацеєю від усіх бід і болячок нашої «хворої» політики. Видається так, що буде закон, і прийде до всіх щастя, про це у Фейсбуці пише політолог Михайло Басараб.

«Поставимо лиш одне запитання у цьому випадку. Закон про фінансування партій з держбюджету пам‘ятаєте? Що нам обіцяли його лобісти також добре пригадуємо. «Цей закон позбавить партії від впливу олігархів», - казали нам тоді. Позбавив?! Отож. І не позбавить. Зате мінус півмільярда гривень з бюджету щороку. Вони б могли піти, наприклад, на доплати військовим. Перепрошую за нагадування давно відомого висновку, але проблеми вирішуються не ухваленням нових законів, а обов‘язковим покаранням за їх недотримання», - пише політолог.

За його словами, усі притомні люди вважають, що вибори за відкритими списками кандидатів - це значно краще, аніж закриті списки.

«Але вважаю аморальними обнадійливі розповіді про те, що цей закон зробить диво і буквально на наступних виборах істотно змінить баланс «чесних» і «корупціонерів» у Верховній Раді. Не сійте надмірних очікувань. Це обертається ще більшим розчаруванням», - відзначив політолог.

Леся, 26.09.2018 09:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини