Депутати просять Гройсмана і Парубія негайно збільшити медичну та освітню субвенції для Франківська

Івано-Франківськ має виділити із міського бюджету 44 млн. на освіту та 80 млн. на медицину, щоб компенсувати дефіцит державної субвенції на зарплатню працівників. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

«Минулого року місто власним коштом компенсувало дефіцит медичної субвенції. Тоді це нам коштувало майже 48 млн. грн. тільки на зарплатню. Цього року, як бачимо, суми ростуть.
Міським бюджетом в 2018 вже виділено на медичну галузь 38,7 млн. грн., в тому числі 3,3 млн. грн. на матеріальну допомогу на оздоровлення молодшому медичному та немедичному персоналу та премії до Дня медика. Цього року такі ж матеріальні виплати на оздоровлення отримає технічний та допоміжний персонал освітніх закладів – вперше в Івано-Франківську за останні 27 років. Але всього на собі місто тягнути не може! Хай держава дасть кошти бодай на зарплатню і реалізацію тих реформ, які декларує! Тому сьогодні на сесії міськради звернулись до Гройсмана та Парубія негайно збільшити медичну та освітню субвенцію для Івано-Франківська»,
- відзначив Марцінків.

 

Леся, 21.06.2018 12:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини