Центр репродукції людини існує давно. Міського голову звинуватили у брехні

Міського голову Руслана Марцінківа звинуватили у брехні. Мова йде про його повідомлення про те, що за його підтримки та підтримки народного депутата Володимира Шкварлюка в Івано-Франківську відкрили Прикарпатський центр репродукції людини.

«На справді центр існує в Франківську ще з 1993 року ( тоді ще Руслан навіть не здогадувався про існування такого в нашому місті). А створений центр був, як філіал Українського державного центру діагностики і реабілітації репродуктивної функції людини завдяки тісній співпраці з донецькими колегами, зокрема членом-кореспондентом АМН України професора Чайкою В.К., відомого на Прикарпатті лікаря і науковця Володимира Босацького. За його активної участі була створена наукова концепція унікального спеціалізованого лікувально- профілактичного закладу для діагностики і лікування всіх видів безпліддя. Багато зусиль та організаторського таланту він приклав для того, щоб у непрості 90- ті роки на руїнах старих та закинутих будівель виріс сучасний медичний центр – Державний заклад “Прикарпатський центр репродукції людини” МОЗ України, який він очолював протягом 10- ти років», - пише у Фейсбуці активіст Тарас Дем’янів.

За його словами, по факту тепер міська влада та нардеп сприяли лише розширенню центру, а не відкриттю. Тобто добудові ще одного корпусу.

«А ось тільки мовчить мер, що даний центр надає всі послуги виключно на платній основі і непогано цим наповнює міський бюджет. Тож за роки свого існування він міг акумулювати кошти на відкриття ще одного центру, а не добудову корпусу. Так, що черговий раз хотів мер прикрасити собі карму чужими здобутками, а вийшло навпаки, що обгадив лише її брехнею», - пише активіст.

Леся, 15.06.2018 11:59



Вибір редакції

Найпопулярніші новини