Остап Українець про прощу для випускників: Марцінків - латентний атеїст, котрий з усіх сил намагається підірвати авторитет УГКЦ

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив департаменту освіти і науки організувати 5 травня участь одинадцятикласників у XХІІІ Євхаристійному з’їзді «Ви – світло для світу».  Про це стало відомо з розпорядження, яке мер підписав ще у квітні відповідно з договором про співпрацю між виконкомом та Архієпархією УГКЦ Івано-Франківська.

За словами Остапа Українця, не виключено, що міський голова сильно надихається російською політичною моделлю невіддільності світської влади від релігійної (ради чого візантійський взірець і приймали при Володимирі, ad fontes, так сказать). Хоча, може бути і другий варіант, пише Остап Українець у Фейсбуці.

«Марцінків - латентний атеїст, котрий з усіх сил намагається підірвати авторитет УГКЦ та виробити у молоді, на додачу до аполітичності, стійкий антиклерикалізм та відразу до будь-яких форм релігійності. І поки що на цьому поприщі він так успішно підкорює одну вершину маразму за іншою, що я таки приймаю останній варіант як робочий», - відзначив Остап Українець.

Леся, 02.05.2018 08:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини