Обіцянка міського голови щодо заборони збору готівки у школах набирає примарного характеру – активіст

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків під час зустрічі із батьками в одній із шкіл закликав їх приймати активну участь у програмах фінансування, які приймає міська рада. Про це у Фейсбуці пише громадський активіст Тарас Дем’янів.

«Ми хочемо подолати в освіті прірву між престижними та менш престижними школами. На жаль, така ситуація присутня, але так не має бути. Хочу, щоб ми доклали максимум зусиль, аби ті школи, які мали менше в минулому, цього року отримали необхідне. Дякую батькам та викладачам за активну дискусію», - цитує слова Марцінківа Дем’янів.

На його думку, обіцянка Марцінківа заборонити збирати готівку у школах починає набирати примарного характеру.

«Мер може розпорядженням заборонити збір коштів. Для цього є рахунки благодійних фондів та опікунські ради. Хто хоче благодійно перераховує кошти, а квитанції передає керівництву БФ та опікунської ради. Ось, по логіці має бути. Ніякої готівки. Лише оголошення з рахунками для бажаючих допомогти. І звучати воно має у вигляді прохання, а не приказовому тоні. Що і відбувається практично у всіх школах міста. Всі зацікавлені особи бояться, що потік внесків зменшиться на добровільній основі», - пише в коментарях до повідомлення Дем’янів.

Нагадаємо, раніше до міського голови звернулися із проханням виконати обіцянку і заборонити збір готівки у навальних закладах.

Міський голова заявив, що найближчим часом поставить крапку у питанні збору готівки у навчальних закладах, підпише розпорядження, а виконком його прийме.


Леся, 14.02.2018 08:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини