Хлопці під Крутами не за свободівські прапори вмирали. У Франківську розкритикували святкову ходу

В понеділок, 29 січня, в Івано-Франківську відбулася урочиста хода з нагоди вшанування 100 річниці бою під Крутами. Проте, за словами депутата міської ради Віталія Мерінова, на заході «зашкалював популізм та заполітизованість», про це він написав у Фейсбуці.

«Зважаючи на те, що в колоні йшов тільки один прапороносець Державного прапора України (більше, на жаль, не міг нарахувати) і близько 100 політичних, можна подумати, що це був якийсь політичний мітинг, а не патріотичний захід, до того ж ці "прапороносці" йшли спереду, а люди з смолоскипами позаду (хоча це була смолоскипна хода)», - написав Мерінов.

За його словами, виступали і представники «Свободи»: міський голова Івано-Франківська Марцінків Руслан зі своєї промовою про Україну «від Сяну до Дону» та керівник обласної «Свободи» Королик Михайло, який казав, що треба поміняти владу, щоб до неї прийшли справжні патріоти.

«Або хтось має людей за "лохів", або дуже подобається "красномовно" виступати. Хочу вам нагадати, що "Свобода" повністю контролює всю владу у місті, а в обласній раді - голова Сич Олександр також представник "Свободи" і ця сила входить у коаліційну більшість. Тому не потрібно розказувати, що хтось комусь заважає будувати сильну, соборну, процвітаючу Україну! Почніть цей процес з себе!» - відзначив Мерінов.

Підтримав його у депутат міської ради Мстислав Тарас.

«Патріотична хода тим більше вшанування пам‘яті повинна майоріти тільки прапорами України! Хлопці під Крутами не за свободівські прапори вмирали!», - написав він у коментарі до посту.

Леся, 30.01.2018 07:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини