Нардеп від Прикарпаття був керівником робочої групи щодо доопрацювання закону, який стосується медичної реформи

Народний депутат від Прикарпаття Михайло Довбенко як голова Експертної ради парламентської фракції БПП у Верховній Раді України долучався до узгодження остаточної редакції Законів, які започатковують важливі для українського суспільства реформи, і голосував за них, повідомляють у прес-службі депутата.

«Насамперед, це Закон про освіту, закони, що стосуються медичної реформи (був керівником робочої групи по його доопрацюванню), реформи судоустрою (подав більш як 150 пропозицій і правок), пенсійного забезпечення», - сказано у повідомленні.

У минулому році було прийнято два Закони, що стосуються сфери відповідальності профільного Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності:

- Закон про спрощення капіталізації та реорганізації банків, яким вже скористались: 5 банків для самостійного виходу з ринку без залучення Фонду гарантування вкладів; 2 банки – для злиття; більш як 10 банків для спрощеного поповнення статутного капіталу. Очікується активне використання цих механізмів і у 2018 році. Окрім того, що Довбенко був основним автором та доповідачем цього законопроекту, вніс 32 правки, 30 з яких  враховано.

- Закон про спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій, який вносить серйозні зміни в систему функціонування акціонерних товариств, їх управління та звітності в контексті приведення до європейських стандартів (крім ініціювання законопроекту, Довбенко подав 66 правок, 56 з яких враховані).

Крім цього, Верховна Рада прийняла законопроект, одним з авторів якого був Михайло Довбенко, щодо зниження дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку для забезпечення, перш за все, потреб підприємств оборонної галузі та відновлення інфраструктури.

 

Леся, 23.01.2018 21:02



Вибір редакції

Найпопулярніші новини