Міський голова вирішив посварити громаду і перевізників – активіст

Сьогодні, 1 грудня, в Івано-Франківську пройшли громадські слухання із приводу підняття вартості перевезень у маршрутках із 4 гривень до 5 гривень і семи у час із 20 до 23 години. Проте ні міський голова Руслан Марцінків, ні його заступники не прийшли на слухання.

За совами громадського активіста Наталії Сербин, проблема у тому, що міська влада не відшкодовує перевізникам проїзд за пільгові категорії.  Зараз влада тільки перераховує кошти комунальному підприємству, пише у Фейсбуці Сербин.

«Сьогодні ні мер, ні профільні заступники на громадські слухання не прийшли.  Виріши посварити перевізників і громаду. Не вийшло, бо позиція єдина, якщо влада декларує про соціальний захист і приймає пільги, то і хай їх забезпечує за рахунок бюджету, а не працюючих людей», - відзначила Сербин.

Саме тому, за її словами, першочергово міський голова повинен доручити департаменту соціальної політики розробити процедуру надання пільги на транспортні послуги, повернути перевізникам заборговані кошти, а тоді вже побачимо який повинен бути тариф.

Леся, 01.12.2017 18:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини