Нардеп їм не указ. Тимошенко звинуватив керівництво колонії у катуванні засуджених

Народний депутат від Прикарпаття Юрій Тимошенко заявляє, що після того, як він відвідав виправну колонію №58 та розповів про катування, які відбуваються у закладі, становище в’язнів ще більше погіршилося. Про це він написав у Фейсбуці.

«Всіх тих, хто скаржилися мені особисто, піддали незаслуженим переслідуванням і дисциплінарним стягненням. При цьому адміністрація колонії нагло хизувалася своєю безкарністю і тим, що їм навіть жоден депутат не указ і нічого він їм зробити не зможе», - пише нардеп.

Нардеп каже, що ще тричі відвідав колонію, проте безрезультатно.

«Це не принесло бажаного результату та полегшення. Більше того, деякі працівники адміністрації, такі як заступник начальника Сопронюк О.І., дозволяли собі відверто виявляти зневагу до мене як до народного депутата України, дозволяючи собі цинічні жарти з недвозначними натяками на мою адресу у присутності засуджених, демонструючи всім, хто дійсно господар в цій установі, в якій навіть народний депутат їм не указ», - відзначив нардеп.

Тимошенко каже, що його почали активно атакувати всеможливими скаргами, звинувачуючи його в тому, що він, нібито, невинно обговорив і образив їх в своєму виступі і всі слова сказані на їхню адресу неправдиві.

«Під час останнього візиту персонал колонії з цинічними посмішками під відеозапис запропонував мені попросити у них пробачення, що я категорично відмовився зробити, заявивши, що особисто я ні грама не сумніваюся в правдивості того, що я почув від ув’язнених і в чому на власні очі переконався», - відзначив нардеп.

Тимошенко закликав міністра юстиції втрутитися у ситуацію і прийти кадрові рішення.

Леся, 12.11.2017 19:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини