Ми готові терпіти корупцію, але не змиримося з будь-якими формами посягання на українську мову - політолог

 Мова була і завжди буде для українців болючим питанням, ми готові терпіти корупцію, пробачити зрадників, але ніколи не змиримося з будь-якими формами посягання на українську мову. Про це у Фейсбуці пише політолог Юрій Палійчук.

«Через це політики завжди будуть грати на мовному питанні. Причини цього явища напевно треба шукати в нашому минулому, де українську мову постійно забороняли. Через це у нашої нації сформувалася генетична травма, яка передається з покоління в покоління», - пише політолог.

За його словами, українці не розуміють, що що мову просуває капітал. Тому, російська мова буде користуватися на нашій території попитом до тих пір, поки тут буде присутній російський капітал, додає експерт.

«В сучасному світі мову потрібно захищати уже не книжками і не фільмами, а більш агресивними економічними методами, просуваючи наш капітал не лише в межах власних кордонів, а й хоча би в сусідню Молдову та Білорусь. Через це, треба перестати захищати мову, а починати створювати продукт і будувати економіку, за якими піде українська мова», - вважає Палійчук.

 

Леся, 27.10.2017 11:31



Вибір редакції

Найпопулярніші новини