Всі нардепи від Прикарпаття, які входять у коаліцію, підтримали резонансну судову реформу

У вівторок, 3 жовтня, народні депутати силами коаліції, «Опозиційного блоку», груп «Вол народу» та «Відродження» підтримали судову реформу.

Свої голоси за неї віддали нардепи від Прикарпаття, які входять до коаліції, а саме: Юрій Бабій, Анатолій Дирів, Михайло Довбенко, Юрій Соловей, Юрій Тимошенко, а також Володимир Шкварилюк.

Проти судової реформи голосував лише нардеп Юрій Дерев’янко, а Віктор Шевченко при голосування «утримався».

Два нардепи від Прикарпаття Олександр Шевченко та Анатолій Матвієнко були відсутні під час голосування.

Судова реформа уже викликала резонанс в суспільстві через так звану поправку нардепа Андрія Лозового, яка скорочує терміни досудових розслідувань – для злочинів середньої важкості до 3 місяців, для важких злочинів – до 6 місяців. Якщо у справі є підозрюваний, то терміни розслідування становлять 2 місяці. Критики поправки відзначають, що слідчі не зможуть настільки оперативно розслідувати злочини. Як наслідок, справи або не відкриватимуться, або злочинці будуть виходити на волю через порушення термінів слідства.

Разом з тим, у «Радикальній партії» заявляють, нічого страшного не сталося, просто слідчі тепер будуть змушені ефективно працювати і не затягувати розслідування.

Леся, 04.10.2017 11:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини