Погода наробила лиха в Делятині

Внаслідок засмічення місцевих потічків та водопропускних каналів в селищі Делятин Надвірнянського району відбувся вихід води за межі їх русел. Як наслідок, підтоплені присадибні ділянки з 42 приватними житловими будинками (вул. Лесі Українки – 16, вул. 16 липня – 11, вул. Луги – 8, вул. Ковпака – 7), орієнтовно 5,2 га сільськогосподарських угідь та 34 приватні колодязі, а також частково вода вийшла на проїжджу частину дороги Івано-Франківськ – Яремче по вулиці 16 липня, повідомляє управління цивільного захисту ОДА.

За інформацією чергового по Івано-Франківській дирекції залізничних перевезень, в зв’язку з підтоплення та замуленням залізно-дорожнього полотна, на перегоні Надвірна – Делятин (50 км. та 52 км.) з 20.02 год. тимчасово призупиняли рух пасажирського поїзду №605 Львів – Рахів. Станом на 20:57 год. рух по перегону відновлено у повному обсязі, затримка руху поїзду склала 55 хв.

На місці підтоплення працівниками пожежно-рятувальної служби Надвірнянського та Яремчанського гарнізонів У ДСНС в області вжито заходи щодо розчищення русел місцевих потічків та створення умов для відведення води з житлових будинків.

Станом на 20.30 год. рівень води самостійно зійшов з автомобільної дороги, о 20.50 год. підрозділами пожежно-рятувальної служби завершено роботи по розбиранню завалу гілок дерев на місцевих потічках, рівень води ввійшов у свої русла. Станом на 23.30 год. пожежно-рятувальними підрозділами відведено воду від житлових будинків, з 6 підвальних приміщень житлових будинків відкачано близько 300 м/куб. води.

До ліквідації наслідків підтоплення було залучено 39 чол. та 7 од. техніки (з них 5 пожежних автоцистерн), 5 переносних мотопомп У ДСНС в області.

На 07.06.2017 заплановано засідання комісії ТЕБ та НС Надвірнянського району по визначенню матеріальних збитків та надання допомоги місцевому населенню.

Леся, 07.06.2017 08:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини