У соцмережах набувають популярності спільноти, які пропонують «забити до смерті» заради лайків - Кулеба

В соціальній мережі набувають популярності спільноти «ЗАБИВЫ», «ULTRAPIR» і т.д. У них «змагаються» відео, де чисельна група підлітків в прямому сенсі забивають однолітків. Якщо твій «вайн_батл» набирає більшу кількість лайків і репостів – ти крутий, сміливий переможець! А у деяких спільнотах за перемогу ще й светрик дарують! Про це повідомляє уповноважений президента із прав дитини Микола Кулеба.

«Лише на одну з таких спільнот підписані 34 чернігівських підлітків, з яких 5 – друзі «головних героїнь» відео (які жорстоко побили школярок у Чернігові)! Можливо, учасниці цієї бійки і не змагалися за винагороду, але підозрюю, що на таку жорстокість їх могло «надихнути» змагання в цих мережах», - відзначив Кулеба.

За його словами, рівень дитячої агресії зростає. Сьогодні кожна друга дитина скаржиться на булінг (цькування, знущання) у школі. І тут важливо пам’ятати, що агресивність не буває вродженою! Діти її набувають за допомогою безвідповідальності батьків і оточення. Недостатня кількість уваги, наджорстокі покарання навіть за незначні проступки або байдужість до життя власної дитини спричиняють таку тваринну поведінку у підлітків.

«Найменші прояви агресії в ранньому віці – це не привід суворо карати дитину або ігнорувати таку поведінку. Це тривожний сигнал, що дитині не вистачає вашої уваги! Спілкуйтеся з дітьми, цікавтеся їх життям і навчайте поважати і цінувати інших людей – тоді вам не доведеться всіма силами рятувати «їхню репутацію», - відзначив Кулеба.

Леся, 07.04.2017 09:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини