Поліція вперлася рогом. Для сільської ради Крихівців розробили проект, як зробити безпечною «дорогу смерті»

Крихівецька дорога є однією із найнебезпечніших у місті, там регулярно трапляються аварії, в тому числі із смертельними наслідками, а Все тому, що сама дорога неправильно спроектована, про це у своєму блозі на «Курсі» пише Віктор Загреба засновник ініціативи «Vision Zero для України».

За його словами, сільська рада намагалася вирішити проблему. У 2016 році село само замовило недержавним і неДАІшним проектувальникам розробити на цій вулиці рішення, які можна було б реалізувати в короткий час і з мінімальними коштами без реконструції всієї вулиці.

 «Такий проект організації руху було розроблено - його зробив мій друг Андрій Коман, відомий у фахових колах в Україні, який робив проекти і для Києва. Ще восени проект був готовий, і робота ця велась в координації і консультаціях з поліцією. Але на фінальній стадії поліція вперлася рогом, що, мовляв, смуги там занадто вузькі (звуження смуг руху є одним зі способів заспокоїти швидкість потоку) та є ще якісь вигадані зауваження та уявні порушення держстандартів. В результаті сама ж поліція - метою існування якої є публічна безпека та забезпечення прав людини, зокрема й права на життя (ст. 1 закону "Про Національну поліцію") — десь близько півроку не затверджувала цей готовий проект, і проектувальники мусили повезти його аж в Київ, де його успішно затвердили. Бо там є розумні і грамотні люди, які дбають про безпеку руху і розуміються на ній, а також вміють читати всі пункти ДСТУ та ДБНів, а не лише ті, які їм подобаються. Це дуже коротко, насправді там історія ще довша і цікавіша, зокрема історія персоналій і їхніх дій», - розповів експерт. 

Леся, 07.04.2017 07:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини