Франківськ - одне з перших міст в Україні, де впроваджена оплата проїзду через QR-код - Гакало

29 березня в Івано-Франківську офіційно презентували нову сучасну систему оплати проїзду смартфоном у всіх тролейбусах Івано-Франківська. Для користування потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 від ПриватБанку та відсканувати QR-код, що зображено на спеціальних стікерах у тролейбусах. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостувати» безпосередньо в смартфоні та пред’явити кондукторові чи контролеру.

«Івано-Франківськ - одне з перших міст в Україні, де впроваджена оплата проїзду через QR-код, – зазначає керівник бізнесу платежів та переказів Прикарпатського РУ ПриватБанку Ігор Гакало. – Значна перевага цієї технології в тому, що вона не вимагає величезних витрат на інфраструктуру й модернізацію міського транспорту, додаткового обладнання для зчитування карток або верифікації пасажирів».

«ЕлектроАвтоТранс» достатньо було лише розмістити стікери з QR-кодом у салоні тролейбусів та провести тренінги для контролерів щодо використання нового виду квитків.

Оплата смартфоном дозволяє пасажирам оплачувати проїзд за лічені секунди. До того ж, такий спосіб розрахунку виключає можливість зловживань із повторним використанням закомпостованих квитків. При цьому, для зручності пасажирів діють й звичні паперові квитки, щоб пасажири могли обрати найбільш зручний для себе спосіб оплати.

17 січня Верховна Рада України ухвалила закон № 4121про впровадження у міському громадському транспорті електронного квитка.

Технологія безпаперової оплати проїзду через Приват24 і спеціальний QR-код відтепер працює в усіх 46-ти тролейбусах Івано-Франківська. Оплату проїзду QR-кодами вже впровадили у Львові, Херсоні, Чернігові, Івано-Франківську, Дніпрі, Білій Церкві та Конотопі. На черзі - Рівне, Запоріжжя, Суми, Краматорськ, Київ.

Леся, 30.03.2017 09:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини