Суд став на сторону закону? Православній церкві дозволили орендувати приміщення на Чорновола

Івано-Франківський міськвиконком судився із Івано-Франківською єпархією Української православної церкви МП за приміщення на вулиці Чорновола, 6, яке на думку чиновників церковники займали незаконно. Вони мали би його передати місту після зведення храму на Довженка, проте не зробили цього.

Проте колегія суддів Судової палати у господарських справах Верховного Суду України стала на сторону церкви. Колегія суддів вважає, що подана виконавчим комітетом Івано-Франківської міськради заява є необґрунтованою та її докази не підтверджуються доданими до неї матеріалами. На підставі цього колегія суддів відмовила у допуску справи № 909/932/15 до провадження Верховного Суду України.

Ухвалою від 17 березня суд відмовив виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради у розірванні договору оренди нежитлових приміщень по вулиці Чорновола, 6.

В прес-службі Івано-Франківської єпархії УПЦ МП відзначили, що «судова гілка влади вкотре стала на сторону закону і підтвердила право православної громади міста на богослужіння у Спасо-Преображенському храмі м. Івано-Франківська».

Леся, 28.03.2017 09:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини