Краще з мудрим втратити, ніж з дурнем знайти. «Укроп» обурений расистською акцією «Свободи»

Івано-Франківська міська та обласна організації «Українського об’єднання патріотів-УКРОП» вважають, що міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та його однопартійці з ВО «Свобода» перетворили мітинг та ходу «Проти репресій та тарифів» в дикунський расистський, фашистський та ксенофобський шабаш, про це сказано в заяві, опублікованій на сайті партії.

«Події під час мітингу та ходи викликали в нас здивування та стурбованість. Під час проведення мітингу запрошені організаторами гості-свободівці дозволяли собі ксенофобські випади. Під час ходи вулицями міста її учасники викрикували речівку “Одна раса, одна нація, одна Батьківщина”. Не треба звертатися до експертів, щоби зрозуміти расистський, нацистський і ксенофобський характер попередньо не оголошених гасел мітингу та ходи. Ми не розуміємо, для чого була вибрана саме ця провокативна формула. Є підозра, що расизмом та формулою «політичні репресії» намагаються відволікти людей від щоденних фактів корупції чиновників, в тому числі й Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа, на якого правоохоронні органи склали вже три адмінпротоколи про корупційні діяння», - сказано в заяві.

Представники «Укропу» кажуть, що закон має бути один для всіх, незалежно від расової чи національної приналежності, незалежно від партійності, «патріотичності» чи займаних посад.

«Вважаємо, що наша участь в спільній акції 7 березня, яку мер Івано-Франківська Руслан Марцінків та його однопартійці з ВО «Свобода» перетворили на бридкий дикунський расистський, фашистський та ксенофобський шабаш, найкраще може бути проілюстрованою українським прислів’ям: «Краще з мудрим втратити, ніж з дурнем знайти». Надалі ми будемо мати на увазі цю народну мудрість. Також нас цікавить, як, на думку пана Марцінківа та його команди, такі дикунські пасажі у промовах їхніх “побратимів” позначаться на туристичній, інвестиційній привабливості Івано-Франківська і, взагалі, на репутації “міста для життя”, про яке ми читаємо з біл-бордів іванофранківської партії влади?» - сказано в заяві партії.

 

Леся, 10.03.2017 08:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини