Політолог: Чому міністр Насалик може їздити на окуповані території, а нардеп Савченко – ні?

Нардеп Надія Савченко відвідала окуповані території з так званою «гуманітарною місією». Її дії викликали резонанс в Україні. Їх назвали такими, що шкодять інтересам держави, бо легітимізують бойовиків.

Разом з тим, за словами політолога Петра Олещука, не одна Савченко може собі дозволити поїздки на окуповані території.

«Чому, наприклад, міністр Насалик (Ігор Насалик, колишній нардеп від Прикарпаття, міністр енергетики – ред.) може їздити в окупований Донецьк говорити з "друзями", а нардеп Савченко - не може. Де логіка? Чому прем'єр може казати, що немає альтернативи торгівлі з окупантом, а нардеп Савченко - не може нас "мирити"? Особисто мені обидві тези однаково не подобаються, але якщо хочете судити за другу - то судіть і за першу», - вважає політолог.

Він рекомендує владі закрити повністю лінію розмежування, інтернувати всіх тих, хто може нести загрозу для держави та розірвіть дипстосунки з Росією. Окрім того, за його словами, треба ухвалити закон про окуповані території, де будуть заборонені економічні стосунки з ними та ввести кримінальну відповідальність за торгівлю з ворогом. Також необхідно провести чистки СБУ, МВС та ЗСУ від сепаратистів та націоналізувати власність російських корпорацій та підприємців.

«Не можете? Не вигідно? Не потрібно? Ну то Савченко може відповісти приблизно те саме. І будь-хто інший. Взагалі, у мене відчуття, що ведеться війна за "монополію" на відносини з окупантом. Не за їх скасування - а за монополізацію. От, приміром, Ахметов завдяки окупації може продавати собі ж власне вугілля, видобуте за ціною багна, по ціні закордонних аналогів. І ні перевірити, ні проконтролювати це неможливо. Відносини з Росією - тепер монополія "наближених", і вони її хвацько відстоюють», - вважає політолог.

Леся, 26.02.2017 10:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини