Українська влада може ввести воєнний стан для того, щоби утриматися на поліцейських багнетах - експерт

Воєнний стан - це інструмент, який є найкращим із всіх можливих для відбиття агресії. Обов'язковий у разі агресії. Не уведення його з початком агресії і в ході агресії є злочином, вважає військовий експерт Святослав Стеценко.

За його словами, наразі Україна встояла і без його введення, але лише тому, що російський президент Володимир Путін сподівається зруйнувати країну із середини. Саме тому експерт проти того, щоби військовий стан вводили саме зараз.

«Я не довіряю наразі такий інструмент Порошенку і цій Верховній Раді. Їхні дії протягом трьох років переконали мене і більшість громадян України, що єдиною причиною оголошення воєнного стану ними може бути намагання утриматися у владі на поліцейських багнетах», - вважає Святослав Стеценко.

За його словами, воєнний стан потрібен, але його має оголосити вже новий Верховний Головнокомандувач і затвердити нова Верховна Рада.

«А якщо ці уведуть воєнний стан без безпосереднього створення Московією стратегічного наступального угруповання на кордонах України і спробують на підставі цього обмежити права і свободи громадян України, то вважатиму це встановленням тиранії», - говорить експерт.

 

Леся, 09.02.2017 08:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини