У час воєн кінь передавав свою енергію вершнику, вони разом були непереможні. Так народжувалися герої – тренер

Коні завжди знаходилися поряд з людиною. Під час воєн, вони допомагали вершнику долати перешкоди і досягати перемог.

«Коні навіть йшли на танки. Ця неймовірна енергія передавалася вершнику. Так народжувалися герої. Так загартовувалися люди. Сьогодні той час, коли треба, щоби людина ставала сильнішою, не тільки фізично, а і духом, і цьому сприяє верхова їзда», - говорить в коментарі «Малакаві» тренер Віталій.

За його словам, верхова їзда корисна для здоровя.

«Під час верхової їзди навіть коли кінь йде кроком у вершника працюють всі м’язи в тілі. Вона допомагає вилікувати сколіоз та покращити поставу, а ще – підняти самооцінку та розвинути силу духу», - каже Віталій.

За його словами, кінь, як це не дивно звучить, вчить вершника по-справжньому любити.

«До коня можна прийти тільки з добром. Навіть найбільш злого некерованого коня можна приборкати добром, показавши, що ти йому справжній друг. Коли коневі відкриваєш серце, він віддячує тобі сторицею», - відзначає тренер.

Він каже, що більшість людей керуються стереотипами, вважаючи, що верхова їзда небезпечна, що кінь може скинути вершника. Насправді, такі уявлення ідуть із часів, коли коней активно використовували в сільських господарствах. Тварин били, змушували працювати понад норму і погано до них ставилися. Так, в таких умовах, він міг напасти, але не тому, що злий за природою, а тому, що просто захищався від поганого ставлення і господаря кривдника.

«Тепер ситуація змінилася. Тим більше заняття проходять в критому манежі, де тренер може контролювати коня навіть із допомогою лише голосу і жестів, і він все розуміє», - каже Віталій.

Ще один стереотип, за його словами, це те, що їзду верхи вважають доступною для людей лише певного віку, чи виключно спортом. Це не так. Вона доступна абсолютно для всіх, як для дітей, так і для дорослих. Окрім того, це в першу чергу, піклування про своє здоров’я.

«У Європі верхова їзда дуже поширена. Навіть у відносно маленькій Португалії працюють 500 шкіл верхової їзди. Поширена верхова їзда і у сусідній Польщі. А все тому, що європейці піклуються про своє здоров’я, про свій психологічний стан, розвиваються і йдуть далі до перемог і спілкування з конем їм у цьому дуже допомагає», - говорить Віталій.

Окрім того, заняття верховою їздою насправді доступні кожному.

Займатися верховою їздою можна у селі Павлівка на голубиній фермі «Везендорф», яка має як відкритий, так і критий манеж.

Замовити тренування можна за телефоном 096 06 40 688


Леся, 30.12.2016 09:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини