Жах Алеппо не відбувся у Києві тільки тому, що своя держава і власні свободи для нас важили більше, ніж мовні - політолог

Жах Алеппо не відбувся у Києві тільки тому, що своя держава і власні свободи для нас важили більше, ніж мовні, релігійні, регіональні чи партійні відмінності, про це у Фейсбуці написав політолог Сергій Таран.

«Три роки тому на стіл Путіну лягали доповідні про те, що в Україні більшість населення вважає, що Росія - «дружня країна зі спільною історією», що Україна - розколота мовами, релігіями, партіями країну, що в неї немає армії, а є розрізнені групи, які через свої відмінності почнуть вбивати одне одного як тільки перші російські танки увійдуть на українську територію. І тоді він по їх трупах привів би Януковича у Київ приглядати за своєю малоросійською колонією. А світ би «висловлював глибоку стурбованість». Цей сценарій три року тому зупинили ми – різномовні і багатопартійні», - відзначив політолог.

Проте за його словами, російський президент Володимир Путін не облишив своїх планів із приводу України.

«Бо на стіл йому знову лягають доповідні про «розколи» і «скандали» та рейтинги партій з позицією, що «Росія нам не ворог». А світ і далі «висловлює глибоку стурбованість», - додає політолог. 

Леся, 15.12.2016 11:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини