Нестійкий та хиткий. Сквер на Валах не для будівництва - франівець

Пагорб на Валах, на якому зійшлись інтереси громади і церкви – не для будівництва будь-чого. Тому що з історичної та археологічної точки зору – цей пагорб був і є частинної історичних фортифікаційних мурів міста, там всередині – приховані унікальні крихти нашої історії, тому будувати над ними будь-що – невігластво і дикість, пише у спільноті Комуналка ІФ Юрій Козакевич.

Окрім того, за його словами, з будівельної точки зору – цей пагорб є нестійким і хитким, тому будувати над ним будь-що – небезпечно і ненадійно.

«З емоційної точки зору – там проходить яскрава частина дитинства тисяч містян і він і надалі здатен слугувати унікальною природньою атракцією кожної пори року. З рекреаційної точки зору – пагорб є невід’ємною частиною всього скверу на Валах, тому відокремлювати його частину під масивне будівництво – немудро і недбайливо», - пише Козакевич.

Проте, за його словами, церкву зробили заручником цієї  ситуації.

«Церква – природна і невід’ємна частина нашого з вами суспільства. Такі світочі, як Андрей Шептицький і величезна кількість його послідовників – присвятили своє життя служінню Богу і служінню людям – вони назавжди стали тим прикладом і авторитетом, які своїм служінням зробили життя мільйонів людей навколо кращим, світлішим і добрішим. Тому, з поваги до себе, до міста, до його історії і до майбутнього всіх містян, я дуже попрошу всіх франківчан з честю і гідністю пройти цей етап розвитку, а у своїх висловлюваннях дотримуватись конструктиву, критику ж базувати виключно на Любові і Повазі. Як з боку церкви, так і з боку незадоволеної громади – є городяни, які однаково бажають добра, от тільки бачення у нас різне. Я переконаний, що і з боку влади і з боку церкви немає стопроцентної впевненості у доцільності задуманого і розпочатого. Діалог і конструктивний підхід – єдиний шлях до вирішення конфлікту», - вважає Козакевич.

 

Леся, 06.09.2016 07:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини