Героїв не купиш за брязкальце. У мережі розповіли про військового, який пожбурив нагородою у мера

Володимир Глизнер, позивний «Лесик» з початку запеклих боїв 2014 року добровільно записався в ряди захисників України. У червні пішов в 128 Бригаду 15 бат. Стояв з побратимами в районі Дебальцеве. Після часткового замикання кільця у Дебальцевому тримав найважчі рубежі. Після чергового прильоту снаряду 152мм. від САУ отримав осколкові поранення плеча, російські орки тоді активно наступали, використовуючи важку арту, про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише голова спілки добровольців АТО Прикарпаття Василь Андріїв.

За його словами, поранений «Лесик», стікаючи кров'ю, ще кілька годин продовжував вести важкий бій. Вдома його чекала дружина і трьохрічна дочка. Після реабілітації та отримання інвалідності 2-ї групи пішов працювати у воєнкомат. Сьогодні він головний спеціаліст, нагороджений «За взірцевість 2-го ступеня», «За заслуги перед Прикарпаттям».

«Лесик» не може змиритися із тим, що побачив тут у мирному житті. 19 серпня на сесії міської ради він кинув медаль на стіл міського голови, відмовився в знак не згоди та в протест тотальної мерської брехні. Проявив честь і гідність воїна АТО. Героїв не купиш брязкальцем, бойового солдата не задуриш, каже він», - пише Андріїв.

Нагадаємо, 19 серпня, кілька учасників АТО відмовилися від нагород міського голови Руслана Марцінківа, кинувши їх зі словами «хай сам носить».


Леся, 25.08.2016 10:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини