Початкова школа отримала нову програму. Вчитель сам визначатиме, скільки годин яку тему викладатиме

Початкова школа вчитиметься за оновленою програмою, про це під час прес-конференції повідомила міністр освіти Лілія Гриневич.

«В чому полягає це оновлення програм. Насамперед, буде знято обов’язковий розподіл годин – вчитель сам вирішуватиме, яку тему скільки викладати. Самі ж теми приведено до вікових особливостей дітей, Так, згідно з програмою для початкової школи з англійської мови, першокласники, шестирічні діти, вже мали писати слова і речення. Відтепер перші півроку на англійській в 1-му класі буде лише усний курс, діти вчитимуться розмовляти. Також в українській мові знято вимоги будувати схеми речень і речення за схемами, а більше уваги буде приділено розвитку усного мовлення дітей», - повідомила Лілія Гриневич.

Після затвердження програм до 1-го вересня змінять методичні рекомендації та орієнтовні вимоги до оцінювання досягнень учнів.

Зокрема, вчителям рекомендують писати з дітьми олівцем замість ручки. За словами Лілії Гриневич, це допоможе першачкам не боятися помилок, формувати позитивне сприйняття навчального процесу. Окрім того, міністерство планує зняти вимогу перевірки читання дітьми на швидкість, натомість вчителі мають розвивати усвідомлене читання

Леся, 26.07.2016 08:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини