Чого боїться Круць? Голова ВАТ «Івано-Франківськцемент» радить домовляться про зустріч із ним через губернатора та мера

Голова ВАТ «Івано-Франківськцемент» Микола Круць закритий для спілкування із мешканцями Прикарпаття. Про це говорять представники громадської організації «Об’єднання інвалідів «Асамблея патріотів». За їх словами, вони хотіли поговорити із Круцем про надання допомоги військовим, які захищають цілісність країни на Сході держави, проте всі сподівання зустрітися із директором виявилися марними.

«На Сході нашої держави точиться війна із російським агресором. Зараз фіксують черговий спалах загострення на фронті. Мінські угоди не діють, бойовики обстрілюють позиції українських військових. Це не антитерористична операція, як називають її українські посадовці, а справжня війна із пораненими та вбитими. Українські хлопці, дійсно, тримають фронт, щоби загарбник не прийшов і на наші землі. У час загострення, є потреба не тільки у зброї, а і у будівельних матеріалах, щоби звести захисні укріплення, ті самі бліндажі. Хлопці із фронту просять помочі. Ми хотіли поговорити із Круцем, щоби він допоміг. Ми не хотіли грошей, тільки пару мішків цементу чи інших будівельних матеріалів», - розповідає голова громадської організації «Об’єднання інвалідів «Асамблея патріотів» Олег Гричанюк.

За його словами, поговорити з Круцем так і не вдалося.

«Він обклався висковими мурами, виставив охорону. Спілкувалися через секретаря. Передали їй наше прохання, пояснили, чого хочемо зустрітися із її керівником. За якийсь час вона повідомила, Круць сказав, якщо ми хочемо з ним зустрітися, то маємо домовлятися про зустріч із ним через губернатора або мера Івано-Франківська», - розповідає голова громадської організації «Об’єднання інвалідів «Асамблея патріотів».

Таке ставлення до простих людей, до захисників Вітчизни, обурили представників громадської організації, які знають, що таке війна, адже з перших днів захищали країну, пройшли Дебальцівський котел і інші гарячі точки.

«Хотілося би, щоби він зрозумів, що мури – то не перешкода. Завжди хочеться вірити, що людина зміниться, зрозуміє помилки. Говорять, що Круць свого часу возив тітушок у Київ і давав гроші на Антимайдан. Також виникають питання, як він зумів утриматися при всіх владах, починаючи від Віктора Ющенка і Віктора Януковича і завершуючи Петром Порошенком», - говорить голова громадської організації «Об’єднання інвалідів «Асамблея патріотів».

До речі, за інформацією голови громадської організації «Об’єднання інвалідів «Асамблея патріотів», Круць вивіз свою родину за межі України. Тепер вони проживають за кордоном. Директор «Іванофранківськцементу» подбав про свою родину, тепер би хотілося, щоби він не відмовив у допомозі і захисникам Вітчизни.

Насправді, питання до Круця, коли він представляв інтереси громади у Верховній Раді, були завжди. По-перше, він став «тушкою», до парламенту прийшов як член фракції блоку «Наша Україна – Народна Самооборона», яка була в опозиції до тодішньої влади в особі Віктора Януковича та «Партії регіонів», проте зрадив інтереси своїх виборців та 9 липня 2010 року увійшов до провладної коаліції «Стабільність та реформи».

По-друге, Круць ніколи не був відповідальним депутатом. За даними громадської організації «Чесно», в 2011 році він відвідав лише 30% пленарних засідань Верховної Ради, і був присутнім лише на двох засіданнях Комітету з питань транспорту і зв'язку, в якому працював.

По-третє, Круць спокійно використовував бюджетні кошти для особистих цілей. Зокрема, в 2010 році кожному депутату було виділено 26 тис. 800 гривень на здійснення поїздок. Депутат же витратив 42 тис. 583 гривень народних грошей, здійснивши 24 поїздки, повідомляють у «Чесно».

По-четверте, Круця звинувачували у неперсональному голосуванні. У той час, коли він був відсутній у парламенті, його карточка голосувала.

В громадському русі «Чесно» відзначають, під час виборчої кампанії Круць підкуповував виборців свого округу, роздавав їм будівельні матеріали. Хоча сам політик відзначав, що це був не підкуп, а допомога громаді.

Зараз представники громадської організації «Об’єднання інвалідів «Асамблея патріотів» теж просять Круця допомогти громаді, щоби ворог не прийшов і на Західну Україну. Проте наразі не відомо, чи відгукнеться політик на прохання учасників АТО чи буде і далі ховатися за високими мурами та уникати спілкування із патріотами, які хочуть допомогти військовим та захистити свою країну від ворога.

 

Леся, 07.07.2016 14:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини